Помітили помилку...
Виділіть її та натисніть клавіші Shift + Enter і надішліть виправлення


Божественна сила Стрітенської ВОДИ і СВІЧКИ

Духовність - ЦЕРКВА – ШЛЯХ ДО НЕБА

Божественна сила Стрітенської ВОДИ і СВІЧКИ!

На Срітення  всім відомо ,що в церквах святять воду і свічки. Від народу ми чули багато чудесних легенд пов’язані  з тією водою та свічкою. Що ж це за  прабатьківські слухи, чи може справді Божественна сила Срітенської води і свічки, яка допомагала нашим пращурам в різних життєвих ситуаціях та оберігала їхні хазяйства.

Посвячені на Стрітення свічки називаються ,, Громовицями,, бо їх запалють і ставлять перед образами під час грози, щоб оберегти людей і худобу від грому.  На Стрітення прийшовши з Церкви до дому із  освяченою свічкою потрібно її запалити, щоб вона погоріла та з Божою силою, яка діє через цю Громовичну свічку і нашу віру в Бога – весняна повінь не нашколила зимовим посівам та щоб мороз не нашкодив при весняному цвітінні саду! А також, цю Свічку запалють щоб вона погоріла декілька хвилин коли в будинку немає порозуміння між членами сімї, коли страшно після поховання члена родини, коли члени сімї без належних причин довго хворіють.

Освячену Стрітенську воду, християни повинні берегти, протягом року,  як те найцінніше лікарство,яке є в Світі. Ця вода вже доказано наукою є незвичайною бо її  питні властивості відрізняються від звичайної, вона може стояти не один рік і бути пригодною для вживання. За народним віруванням це цілюща вода.

Нею обтирають хворі місця, та найкраще вона помагає пристріту – хвороби, що спричинило погане око ( зглаз ). Стрітенською водою кроплять худобу та додають коли нопоюють її - щоб не хворіла. Пасічники цією водою кроплять вулики кожної першої неділі місяця. Коли хтось з сімї збирається в далеку подорож  перехрестившись три рази робить декілька ковтків освяченої Стрітенської води і просячи Бога про благословення і допомогу в дорозі промовляє «Боже поможи і збережи!»

У Біблії ми знаходимо підтвердження того, що через освячені речі Господь виявляє Свою могутню чудотворну силу. Читаючи Новий Завіт ми чуємо такі слова Ісуса Христа:» дай води напитися і не матимеш спраги повік», що люди сцілялися вірою через діла, як та жінка, що доторкнулась до одягу Спасителя одужала. Бо сказала сама собі коли до торкнуся  то одужаю Мф.9 20-22; 14 35-36.

Тож вірмо у Божественну силу, яка діє через освячення  цих свічок і води, прислуховуючись до наших українських звичаїв бо їх нам залишили глибоко віруючі наші прародичі в яких жодне діло не починалося без молитви  і просьби Боже поможи. І неповинні ми в цьому сумніватися бо сказано Шануй батька твого і матір твою і добре буде тобі жити на Землі та кому мати не Церква тому Бог не Отець. Амінь.


Останнє оновлення (Неділя, 13 березня 2011, 23:34)

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити